Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ύποπτο μπαράζ πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της Ρόδου



Πηγή...http://www.rodiaki.gr/

Ύποπτο μπαράζ πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της Ρόδου

Στο «κόκκινο» η επιφυλακή των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων
Ύποπτο μπαράζ πυρκαγιών  σε διάφορα σημεία της Ρόδου

Τρεις πυρκαγιές  που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διήμερο σε διάφορες περιοχές της Ρόδου, προβληματίζουν και  ανησυχούν τις αρμόδιες αρχές του νησιού μας.
Πρόκειται για την πυρκαγιά στις «Κάτω Πέτρες» που το  πλέον πιθανό σενάριο είναι να οφείλονται σε εμπρησμό και δύο ακόμα πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα και σε μικρή απόσταση:

Η πρώτη το απόγευμα της Πέμπτης κοντά στο στρατόπεδο της Παστίδας  και η δεύτερη κοντά στο ύψωμα «Λούκα» στις Καλυθιές.

Ευτυχώς η άμεση κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντικών ομάδων και των ίδιων των πολιτών ήταν άμεση και περιόρισε στο ελάχιστο το ενδεχόμενο επέκτασης των μετώπων.

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Π.Υ. Ρόδου
Όλες οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου. Κι αυτό επειδή ο χρόνος που αυτές εκδηλώθηκαν, η διαφορά της ώρας μεταξύ τους αλλά και τα σημεία, ήταν τέτοια που χαρακτηρίζονται ύποπτες τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι φωτιές αυτές δεν θα μπορούσαν να εκδηλωθούν τυχαία.
Οι δύο από αυτές μάλιστα, ήταν μακριά από τον δρόμο (άρα αποκλείεται να οφείλονται σε πέταγμα αναμένου τσιγάρου) μακριά από καλώδια της ΔΕΗ, ενώ στο σημείο απ όπου ξεκίνησαν δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα.
Προβληματισμός για τα πανηγύρια
Αυτό που προβληματίζει έντονα τις αρμόδιες αρχές πάντως είναι η χρονική περίοδος των επόμενων εβδομάδων, όπου θα υπάρξει μεγάλη συσσώρευση του κόσμου σε πολλά πανηγύρια που έχουν προγραμματιστεί στο νησί μας.
Για τον σκοπό αυτό έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα, ενώ έχουν αυξηθεί τα περίπολα και οι έλεγχοι από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε κάθε περίπτωση και ο κόσμος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του και τη δραστηριότητά του αυτή την εποχή, ειδικά όταν βρίσκεται κοντά σε δασικές περιοχές.
https://www.rodiaki.gr/article/395524/ypopto-mparaz-pyrkagiwn-se-diafora-shmeia-ths-rodoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου