Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Τουρισμός με ΖΟΕ, 25.000 αυθαίρετα, δεκάδες καταυλισμούς ΡΟΜΑ, χωρίς αυτοκινητόδρομο και αεροδρόμιο δεν γίνεται! - Χρειάζονται βάσεις και όχι προχειρότητες!


Πηγή...http://www.iliaoikonomia.gr/

Τουρισμός με ΖΟΕ, 25.000 αυθαίρετα, δεκάδες καταυλισμούς ΡΟΜΑ, χωρίς αυτοκινητόδρομο και αεροδρόμιο δεν γίνεται! - Χρειάζονται βάσεις και όχι προχειρότητες!

Πέμ, 07/05/2018 - 09:00


Ο  Νομός  Ηλείας δεν βρίσκεται τυχαία στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης από όλους τους Νομούς της Χώρας.
Βρίσκεται στον πάτο της ανάπτυξης γιατί έχουμε συνηθίσει σε προχειρότητες, σε μεγάλα λόγια, σε έργα χωρίς βάσεις.
Και όπως λέει ο λαός "να φοράμε την γραβάτα πριν από το πουκάμισο και το παντελόνι".
Τελευταία ΟΛΟΙ ασχολούνται με τον τουρισμό του Νομού και ειδικά στην πόλη του Πύργου. Περιφέρεια Δ.Ε, Δημοτική Αρχή Πύργου, Αντιπολίτευση στον Δήμο, Επιμελητήριο Ηλείας, υποψήφιοι δήμαρχοι και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Όλοι έγιναν ...ειδικοί και προτείνουν και κάτι παραπάνω για να φανούν.
Για την ταμπακέρα όμως τίποτα.
Σαφέστατα και ο τουρισμός είναι ο κλάδος, που μαζί με τα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα, μπορει να σύρει τον χορό της ανάπτυξης για το Νομό Ηλείας.
Ο Νομός διαθέτει στον τομέα αυτό πολλά πλεονεκτήματα.
Γιατί όμως δεν αναπτύχθηκε ο τουρισμός όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια;
Γιατί ποτέ δεν είδαμε σωστά την Τουριστική Ανάπτυξη του Νομού.
Γιατί ποτέ δεν βάλαμε τις σωστές βάσεις ή μάλλον δεν βάλαμε καθόλου βάσεις για την τουριστική ανάπτυξη.
Γιατί ποτέ δεν μελετήσαμε τους ανασταλτικούς παράγοντες που εμποδίζουν την τουριστική ανάπτυξη του Νομού. 
Αναλυτικά
Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου
Σε πάρα πολλές περιοχές του Νομού και ειδικά του Δήμου Πύργου, υπάρχουν οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου που εμποδίζουν οποιαδήποτε τουριστική ανάπτυξη.
Οι ΖΟΕ πρέπει να υπάρχουν, αλλά εκεί που πρέπει και όχι οπουδήποτε. Η υπερβολική τους εφαρμογή αποτελεί τροχοπέδη τουριστικής ανάπτυξης.
Τα περίφημα ΣΧΟΑΠ που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτική αρχή και παρά τις εξαγγελίες  δεν ολοκληρώθηκαν ΠΟΤΕ στην 8ετία της, ούτε η σημερινή Δημοτική Αρχή τα συνέχισε, θα έλυναν αυτό το μεγάλο πρόβλημα.
Γι αυτό όμως δεν μιλά κανείς τώρα (αν και το γνωρίζουν καλά) γιατί όλοι σχεδόν οι φωνασκούντες έχουν μερίδιο ευθύνης γιατί είτε συμμετείχαν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είτε συμμετέχουν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και κανείς δεν θίγει το θέμα αυτό. 
Αυθαίρετα
Με 25.000 αυθαίρετα κατά μήκος των πιό όμορφων παραλιών του Νομού, μπορεί κύριοι να γίνει τουριστική ανάπτυξη;
Το θέμα είναι καυτή πατάτα και κανείς δεν το ακουμπά. 
Καταυλισμοί ΡΟΜΑ
Έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας ότι οι καταυλισμοί (μπαραγκουπόλεις) ΡΟΜΑ μόνο στον Πύργο τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 600%!!!
Καλά είναι να έρχονται οι τουρίστες των κρουαζεροπλοίων στην πόλη με οποιοδήποτε μέσο.
Πρέπει όμως να περάσουν πρώτα από τον κόμβο Φιλοθέης για να δουν τους ξαπλωμένους ΡΟΜΑ στο γρασίδι και δίπλα τους ένα σκουπιδότοπο.
Μετά αν τύχει και δίνεται το Επίδομα Αλληλεγγύης να περάσουμε τους τουρίστες από το Ταχυδρομείο στην οδό Μανωλοπούλου για να δουν πως μία πόλη μετατρέπεται σε χαβούζα εντός λίγων ωρών....
Αν δίνεται το οικογενειακό επίδομα τότε καλό είναι να τους περάσουμε και από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Πύργο στην κεντρική πλατεία, μέσω της καταλυμένης πλατείας ΟΤΕ για να δουν τα ωραία μας... 
Αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου  και αεροδρόμιο
Χωρίς υποδομές τουρισμός δεν γίνεται.
Ο τουρίστας θέλει να ταξιδεύει γρήγορα και με ασφάλεια.
Εμείς δεν του παρέχουμε τίποτα από αυτά.
Για τον Αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου που δεν θα ξεκινήσει ούτε εντός του 2018 κανείς δεν μιλά. Απλά όλοι αυτοί που κάποτε χειροκροτούσαν τους Χρυσοχοίδη - Σπρίτζη για τις εξαγγελίες τους (έχουμε σχετικές φωτο) τώρα δεν μιλούν καθόλου για το θέμα αυτό.
Ούτε ο συνδετήριος δρόμος Κατακόλου με Εθνική Οδό ξεκίνησε, παρά τις συνεχείς εξαγγελίες.
Όσο για το αεροδρόμιο, ξέθαψαν του Επιταλίου, ενώ όλοι γνωρίζουνότι σε αυτό δεν μπορούν να προσγειωθούν μεγάλα αεροπλάνα εκτός από τα πυροσβεστικά, ψεκαστικά ή πολύ μικρά επιβατικά για VIPS. 
Κύριοι
Τουριστική ανάπτυξη με προχειρότητες δεν γίνεται.
Χρειάζεται πρώτα να λυθούν οι ανασταλτικοί παράγοντες που εμποδίζουν την τουριστική ανάπτυξη και να βάλουμε γερά θεμέλια με προοπτική.
Οι προχειρότητες πρώτα Marketing μετά υποδομές, που εφαρμόστηκε και στο παρελθόν και απέτυχε θα αποτύχει και τώρα.
Μόνο που τώρα οι υπεύθυνοι θα έχουν Ονοματεπώνυμο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου