Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Βάρδα: Με επιτυχία η άσκηση της Π.Υ. Λεχαινών (photos)



  Πηγή...http://www.ilialive.gr



Βάρδα: Με επιτυχία η άσκηση της Π.Υ. Λεχαινών (photos)

Την ετήσια άσκηση ετοιμότητας πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη το προσωπικό της Π.Υ. Λεχαινών στο Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων “Αινείας” στη Βάρδα. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την απομάκρυνση του προσωπικού και των φιλοξενούμενων που
τυχόν εγκλωβίστηκαν μέσα στο χώρο. Η άσκηση κρίθηκε επιτυχημένη όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια κάθε φορά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών που παραμένει σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας.
Ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου και Ηλείας Πύραρχος Δημήτρης Αντωνάκης αναφέρθηκε στην επιτυχή έκβαση της άσκησης ετοιμότητας με την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και διάσωσης ατόμων στο χώρο φιλοξενίας ηλικιωμένων “Αινείας” στη Βάρδα. Όπως σχολίασε πως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού της Π.Υ. Λεχαινών.
Ο διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Επιπυραγός Αργύρης Φαλίδας σημείωσε πως η επιλογή του χώρου φέτος αποτελεί πρόκληση για την Πυροσβεστική, καθώς σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στο χώρο φιλοξενίας ηλικιωμένων θα χρειαστεί σωστός συντονισμός για την απομάκρυνση ηλικιωμένων και προσωπικού και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Τόνισε σκοπός των ασκήσεων είναι να παραμένει σε υψηλό επίπεδο η επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού. Ευχήθηκε δε, καλή αντιπυρική περίοδο, καθώς η χρονιά ξεκίνησε με μια μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς.
Τέλος ο εκ των ιδιοκτητών της μονάδας φιλοξενίας ηλικιωμένων Σεραφείμ Βουκελάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άσκηση που πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, γεγονός που κάνει το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους να νιώθουν ασφαλείς.
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου