Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Στα «πράσα» 42χρονος που εξαπατούσε πολίτες – Υποδύθηκε τον αστυνομικό αλλά την… πάτησε

                          


Πηγή...http://www.patrisnews.com/

Στα «πράσα» 42χρονος που εξαπατούσε πολίτες – Υποδύθηκε τον αστυνομικό αλλά την… πάτησε



Πλούσια δράση στις… απάτες είχε αναπτύξει στην ευρύτερη περιοχή του ηλειακού κάμπου και της Δυτικής Αχαΐας ένας 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω προχθές το απόγευμα στη Δυτική Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, λίγο πριν παραλάβει χρήματα από «υποψήφιο» θύμα.


Συνεργός του 42χρονου τηλεφώνησε προχθές το μεσημέρι σε μια γυναίκα που διαμένει στη Δυτική Αχαΐα και προσποιούμενος ότι είναι αστυνομικός, της είπε ότι η κόρη της έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα  έναν ανήλικο και της ζήτησε 12.000 ευρώ για να αποτρέψει τη φυλάκισή της.
Η γυναίκα όμως μάλλον πονηρεύτηκε και διατηρώντας την ψυχραιμίας της συμφώνησε στα όσα της είπε ο επίδοξος απατεώνας και στη συνέχεια ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία, με αποτέλεσμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας να προβούν σε αστυνομική επιχείρηση και να συλλάβουν τον δράστη τη στιγμή που πήγαινε να παραλάβει τα χρήματα σε νεκροταφείο και μετά σε γήπεδο της περιοχής. Γυναίκα αστυνομικός, υποδυόμενη την παθούσα και κρατώντας στα χέρια της σακούλα με χρήματα, μετέβη στο σημείο συνάντησης που είχε ορίσει ο δράστης και όταν ο τελευταίος πήρε τη σακούλα με τα χρήματα, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει ακόμη τρεις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Πάτρα, στην Κάτω Αχαΐα και στη Βάρδα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 30.000 ευρώ. Επίσης, ο 42χρονος εμπλέκεται και σε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης διότι είχε εκδώσει πλαστά τιμολόγια με στοιχεία που ανήκαν σε άλλο πρόσωπο και χρησιμοποιούσε σε αυτά πλαστές σφραγίδες. Σε έρευνες των αστυνομικών στον δράστη, στο αυτοκίνητό του και στο σπίτι του βρήκαν -και κατέσχεσαν- δύο χρυσά δαχτυλίδια και τέσσερα χρυσά βραχιόλια, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και απάτης. Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του δράστη και κατέσχεσαν τιμολόγιο και σφραγίδα, τα οποία περιείχαν εμφανείς ενδείξεις πλαστογραφίας.
Εις βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτη κατ΄ εξακολούθηση και πλαστογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου