Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Αδέλφια ΡΟΜΑ θα δικαστούν για εμπρησμό


 Πηγή.https://www.rodiaki.gr/.


Αδέλφια ΡΟΜΑ θα δικαστούν για εμπρησμό

Αδέλφια ΡΟΜΑ  θα δικαστούν για εμπρησμό

Δύο Έλληνες και δύο αδέλφια Ρομά θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενοι για την  κλοπή χρηματοκιβωτίου και τον εμπρησμό  οχήματος επιχείρησης στην Κω!
Πρόκειται για έναν 39χρονο, έναν 58χρονο και δύο αδέλφια Ρομά ηλικίας 33 και 21 ετών αντίστοιχα οι
οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σύσταση συμμορίας και εμπρησμό από πρόθεση.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν από τρία χρόνια, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κω και αφορά διάρρηξη επιχείρησης χονδρεμπορίου απ’ όπου οι δράστες φέρονται να είχαν αφαιρέσει ένα χρηματοκιβώτιο και ένα φορτηγό αυτοκίνητο.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και αξιοποίησης στοιχείων και ευρημάτων που πρόεκυψαν από την εξέλιξη της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι στις 26/27.05.2015 νυχτερινές ώρες διέρρηξαν επιχείρηση χονδρεμπορίου και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο το οποίο απομάκρυναν χρησιμοποιώντας φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της επιχείρησης.
Στη συνέχεια παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο με κοπτικά ηλεκτρικά εργαλεία και αφού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που περίεχε το απέρριψαν σε ρεματιά.
Σημειώνεται ότι, οι δράστες προκειμένου να «καλύψουν» τα ίχνη τους, αφού εγκατέλειψαν το κλεμμένο φορτηγό προκάλεσαν εμπρησμό, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.
Το χρηματοκιβώτιο και προσωπικά έγγραφα που περίεχε βρέθηκαν. Επίσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 36χρονος δράστης κατά τον εντοπισμό του, βρέθηκαν χαρτονομίσματα με ιδιαίτερα αναγνωριστικά σημεία τα οποία προέρχονταν από το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου